Udržitelné bydlení jako hlavní téma unikátní konference ve Valašských Kloboukách

Konference s názvem “UDRŽITELNÉ BYDLENÍ” se uskuteční ve dnech 14. a 15. září 2023 v prostorách regenerovaného brownfieldu a současného podnikatelského inkubátoru DŮM NA ROHU ve Valašských Kloboukách. Akce se zaměří na ekonomicko-urbanistický rozvoj sídel, udržitelných investic či veřejného prostoru obcí a měst.

Konferenci pořádá Valašskokloboucké podnikatelské centrum a fakulta stavební VUT Brno spolu s dalšími partnery, mezi nimiž nechybí i CzechInvest. Radovan Baloun, ředitel Odboru podnikatelské lokalizace, zahájí program prezentací zaměřenou nejen na aktivity agentury v oblasti regenerace brownfieldů, které jsou klíčovými rozvojovými plochami našich měst. Ukáže například novinky z Databáze investičních příležitostí, která shromažďuje spoustu cenných informací o brownfieldech. Díky tomu může přispět k jejich rychlejší obnově, ať už pro účely podnikání, bydlení nebo zlepšení kvality života místních obyvatel.

Pilotní projekt urbanismu v rámci transformace bývalého Dolu Frenštát v projektu CÉRKA představí Jiří Novotný, starosta obce Trojanovice. A svůj pohled na urbanismus v praxi nabídne také Stanislav Martinec, ředitel společnosti KOMA MODULAR, která je již 30 let průkopníkem v oblasti modulární a udržitelné výstavby.

Vedle mnoha dalších inspirativních přednášek a diskuzí se můžete těšit také na doprovodný program v sídle společnosti Kloboucká lesní, která propojuje potenciál udržitelného stavění v souladu s ekologickým myšlením a nejmodernějšími technologiemi. Nebude chybět prohlídka budovy z dílny architektonického studia Mjölk, která se aktuálně pyšní titulem nejvyšší dřevostavby v Česku.


Podrobnosti k programu konference najdete ZDE.

Registrovat se můžete na emailu: petr.kozel@vpcsro.eu a to až do 31.srpna.