BROWNFIELD JAKO PROSTOR PRO KREATIVITU

Vybudovat z nevyužitého brownfieldu pulzující čtvrť vyžaduje pořádnou dávku invence a kreativity. Ani jedno nechybí projektům, které se představí v prvním bloku konference Brownfieldy.

KONFERENCE BROWNFIELDY | 3. 6. 2024 

Jak náročné je v českém prostředí realizovat odvážné, kreativní a inovativní projekty? Kolik energie, peněz a času stojí? A může to být snazší? Příběhy malých i velkých projektů na brownfieldech, které jdou za hranice běžného, odhalí největší úskalí aktuálně nastavených podmínek.

Máte jasnou představu, jak nastartovat rozvoj brownfieldů a stavět skutečně udržitelně? Přijďte sdílet svůj názor. Publikum dostane prostor diskutovat společně s odborníky na pódiu a hledat konkrétní návrhy systémových změn. Na co se můžete těšit?

🧱Automatické mlýny v Pardubicích. Výjimečný příběh chátrající industriální památky, která se během pár let proměnila v kulturní a vzdělávací centrum celého regionu, představí iniciátor projektu Lukáš Smetana (Nadace Automatické mlýny).

🧱Mlýny jsou v provozu první rok. Jak hodnotí dosavadní fungování a úzkou spolupráci zástupci města, kraje a soukromého investora? Diskutovat budou:

Jakub Rychtecký (Statutární město Pardubice), Roman Línek (Pardubický kraj), David Koppitz (SFÉRA_Pardubice), Lukáš Smetana (Nadace Automatické mlýny),

🧱Tabakfabrik Linz. Tovární komplex, kde se dříve vyprodukovalo 8000 cigaret za den, se proměňuje v kreativní hub, kde více než 250 firem a institucí produkuje nápady a inovace. Jak se pomocí dočasného využití a postupné obnovy buduje kreativní čtvrť budoucnosti, představí její dlouholetý ředitel Chris Müller (CMb.industries)

Zajistěte si své místo na konferenci #Brownfieldy! Vstupenky jsou v prodeji: https://goout.net/…/konference-brownfieldy-2024/dryw/

🗓️ 3. června se těšíme na viděnou v Automatických mlýnech!

Kompletní program najdete na webu: www.konferencebrownfieldy.cz

Zdroj: Facebook / Brownfieldy / www.konferencebrownfieldy.cz