Hotel a kulturní centrum Golf v Semilech nezískaly památkovou ochranu. Při opravách budou postupovat, jako by památkou byl

Hotel a kulturní centrum Golf v Semilech nezískaly památkovou ochranu, radnice chce přesto k areálu při opravách přistupovat, jako by památkou byl. ČTK to dnes řekla starostka Lena Mlejnková (Volba pro Semily). V současné době připravuje město ve spolupráci s Libereckým krajem úpravy hotelu, který už léta k ubytování turistů neslouží. Dočasné bydlení by tam měli získat handicapovaní klienti Služeb sociální péče Tereza, než bude dokončena transformace jejich zařízení.

Kulturní centrum Golf spolu s jídelnou, klubovnami a kancelářemi bylo postaveno v roce 1979 podle návrhu Stavoprojektu Liberec. Jako autor je pod ním podepsán architekt Pavel Švancer, spoluautor hotelu a vysílače Ještěd v Liberci. O výstavbu kulturního centra se tehdy zasloužil národní podnik Kolora. Středisko bylo rozděleno do tří částí a v roce 1986 k němu přibyl ještě hotel, postavený ve stejném stylu. Celý areál se zachoval v autentické podobě, radnice proto poté, co v roce 2019 koupila hotel, usilovala o jeho prohlášení kulturní památkou.

Celý článek najdete zde >>>

Zdroj: čtk, Genus.cz