V Příšovicích začal růst první regionální logistický park. Nahradí brownfield

Bývalá panelárna na jihu Příšovic dostává postupně novou tvář. Brownfield o rozloze sto tisíc metrů čtverečních nakonec získala developerská společnost Logicor, která zde plánuje vybudovat logistický areál.

Demoliční a zemní práce proběhly ještě v loňském roce a aktuálně běží první etapa výstavby. Projekt Logicor Park Příšovice nabídne v zavedené průmyslové oblasti svým zákazníkům moderní udržitelné nemovitosti. V první etapě vyrostou dva moderní sklady o ploše 20 000 metrů čtverečních, kancelářské prostory a jedna z budov bude připravena pro cross dockové operace. Hotovo by mělo být v polovině letošního roku.

„Náš první development v České republice je v plném proudu a těší se velkému zájmu potenciálních zákazníků. Součástí Logicor Parku Příšovice budou skvělá udržitelná řešení a areál bude hrát klíčovou roli v životě místní komunity v podobě zlepšení občanské vybavenosti a vytváření pracovních příležitostí,“ sdělil ředitel společnosti Logicor Pavel Rufert.

Společnost se zavázala při přeměně brownfieldu spolupracovat s obcí Příšovice a místní komunitou. Bude tak podílet na budování cyklostezek, zlepšení komunikací a úpravě veřejných ploch. „Naším cílem je postavit budovy ve vysokém standardu udržitelnosti, s novou alejí stromů, další zelení a cyklostezkami. Lokalita se nachází rovněž vedle železniční vlečky umožňující ekologickou nákladní dopravu,“ dodal Rufert.

Celý článek najdete ZDE >>

Zdroj: Liberecký deník / Jiří Louda

Další informace:

https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/prisovice-panelarna-logisticke-centrum-areal-logicor.A230512_144904_liberec-zpravy_jape