Moderní výrobní areál v Liberci oficiálně přivítal svého majoritního nájemce

Do nového libereckého výrobního areálu CBPI Park se stěhuje jeho majoritní nájemce a projekt úspěšně pokračuje výstavbou poslední haly B, která cílí na získání certifikátu udržitelnosti BREEAM. Oficiálního zahájení provozu největší haly v tomto komplexu se zúčastnili zástupci Libereckého kraje. Projekt má několik specifik, které do regionu přilákaly i další společnosti ze segmentu elektrotechnologií.

Výrobní park tvoří celkem tři haly, které sahají až do výšky 19 metrů (po atiku). Využilo se u nich patrové technické řešení, s jakým se v Česku setkáte jen velmi zřídka. Celková pronajímatelná plocha komplexu je víc než 38 000 m2. Prvním nájemcem v hale A byla společnost Cattron, výrobce elekroniky. Hala B je ve stadiu výstavby a hala C je plně obsazená společností UCT.

Do projektu v roce 2022 vstoupil jako strategický partner realitní fond CB Property Investors s cílem spustit provoz areálu v průběhu roku 2023. Kancelářské prostory společnosti UCT zabírají přibližně 5000 m2 pronajaté plochy a odpovídají současnému trendu takových kancelářských projektů, které podporují „wellbeing“ zaměstnanců. Kanceláře mají například moderní prostory s prosklenými stěnami. Součástí objektu je také moderní recepce nebo kantýna. Patřičná pozornost se věnovala také samotné výstavbě, při které byly aplikovány postupy udržitelné výstavby, díky nimž projekt cílí na prestižní certifikáty udržitelnosti BREAAM na úrovni „Very good“ a „Excellent“. Budování komplexu trvalo více než dva roky, začalo v průběhu pandemie covidu-19 a nahradilo zchátralý areál původních drůbežáren.

Celý článek najdete zde >>

Zdroj: Genus.cz