Putovní výstava revitalizovaných lokalit typu brownfields zavítala do Jablonce nad Nisou

Liberecký kraj ve spolupráci s ARR – Agenturou regionálního rozvoje, spol. s r.o. pořádá putovní výstavu „Revitalizovaných brownfields Libereckého kraje“. Výstavu můžete vidět v Obchodním centru CENTRAL Jablonec nad Nisou od 15. května do 26. května 2023.

Od roku 2011 putovní výstava revitalizovaných brownfields Libereckého kraje zavítala celkem do 17 míst převážně v Libereckém kraji. V posledních letech ji můžete každoročně vidět převážně v obchodních centrech města Liberce a Jablonce nad Nisou. Každý rok je výstava doplněna o nové lokality a v současné době již obsahuje přes 42 výstavních panelů.

„Putovní výstava, stejně jako databáze brownfields a greenfields Libereckého kraje, je účinným nástrojem, jak pomoci znovuvyužití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálu na území našeho kraje“ řekl radní kraje Jiří Ulvr, krajský radní pro rezort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Huť Marie, IGI Centrum Vratislavice, Kittelův dům, Výtopna Kořenov, Zámek Svijany, Lůžkový hospic, Pivovar ve Cvikově, Kotelna v Andělské hoře nebo bývalá textilní továrna ve Frýdlantě. To jsou příklady revitalizovaných brownfieldů Libereckého kraje, které můžete vidět od 15. května na putovní výstavě v Obchodním centru CENTRAL v Jablonci nad Nisou.

Databáze brownfieldů a greenfieldů, což jsou pomyslné zelené louky určené k zastavění, v současné době obsahuje celkem 266 míst, z toho 9 jich je určených k prodeji a 4 k pronájmu.