Fond získal průmyslový park v Liberci. Hodnota transakce přesáhla 1 miliardu

CB Property Investors společně s dalším investorem odkoupil průmyslový park v Liberci. Akvizice přišla v době, kdy majitel areálu hledal strategického partnera, který mu pomůže park zafinancovat a dokončit. Část financování využijeme ke splacení závazků a plánujeme areál dokončit tak, aby se všichni nájemci mohli do třetího kvartálu 2023 nastěhovat do nových prostor. 

Výborná poloha a podepsané dlouhodobé nájemní smlouvy se stabilními společnostmi jsou jedním z hlavních faktorů, proč jsme se rozhodli do této akvizice jít. Finance poskytl i profesionální privátní investor fondu společně s Unicredit Bank. 

Akvizice umožní vznik pracovních míst a příliv technologických firem 

V areálu, který ponese název CBPI Park Liberec, si bude pronajímat téměř tři čtvrtiny pronajímatelné plochy UCT Fluid Delivery Solutions, přední výrobce plastových modulů pro výrobu čipů, mikročipů a SIM karet. Společnost má díky svému zaměření nyní přebytek poptávky a výrobní kapacity nestíhají. Do nového areálu přesune výrobu ze současných dvou míst zároveň se zhruba 600 zaměstnanci, v plánu má i nábor nových.  

Také další nájemci – Cattron či Wassa, přispějí ke vzniku nových pracovních míst. Celkem by v areálu mělo najít práci až 1 000 lidí.

Zvyšování hodnoty portfolia 

Akvizice areálu o celkové rozloze téměř 39 tis. m2 zcela zapadá do strategie fondu, která se aktivně zajímá o nemovitosti, kde můžeme dodatečnými investicemi zvýšit přidanou hodnotu. Aktuálně obhospodařujeme portfolio v celkové hodnotě 1,2 miliardy českých korun. Po dokončení areálu bude fond CB Property Investors spravovat aktiva v celkové výši okolo 1,8 miliardy korun. 

 „Akvizice areálu s hodnotou zhruba 1,5 miliardy korun po dokončení je pro náš fond velký krok kupředu. Věříme, že tato akvizice přinese našim investorům vysoké zhodnocení a nám umožní pracovat na dalších příležitostech tak, abychom postavili silné portfolio nemovitostí. Zároveň pomáhá stabilním společnostem v růstu a v tvorbě pracovních míst v technologickém průmyslu, což bylo významné kritérium našeho výběru,“ říká Jan Rovný, Head of Investments & Transactions fondu CB Property Investors.

Cele znění tiskové zprávy je k přečtení a stažení zde. 

Zdroj: https://www.cbpropertyinvestors.eu/cs/novinky/detail/fond-ziskal-prumyslovy-park-vliberci-hodnota-transakce-presahla-1-miliardu