O stavbu roku v Libereckém kraji lze hlasovat také na internetu

To nejzajímavější v oblasti stavitelství, architektury a řemesla z celého regionu opět hledá devatenáctý ročník soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje, jejímž cílem je vyzdvihovat úspěšné nebo zajímavé stavby a šikovné studenty, projektanty i architekty. Přihlašování staveb již skončilo, nadále je však možné hlasovat na internetu o Cenu veřejnosti. Hlasování potrvá do 14. května.

Soutěž vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery: Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci. Od roku 2019 nese soutěž jméno světoznámého architekta Karla Hubáčka, který je dodnes jediným českým architektem oceněným Mezinárodní unií architektů prestižní Perretovou cenou, a to za své nejznámější dílo – televizní vysílač na Ještědu.

Loni v soutěži zvítězila rekonstrukce historické budovy bývalé fary spojená s novostavbou knihovny IGI ve Vratislavicích. Všechny zajímavé stavby a projekty z posledních ročníků najdou zájemci s podrobnostmi a fotografiemi na webu soutěže www.stavbaroku.lk, kde je také možno hlasovat o Cenu veřejnosti. Kdo zaujal odbornou porotu i veřejnost nejvíce, bude jasné v polovině května 2023.

„Kvalitní architektura v Libereckém kraji vzniká i navzdory současné nelehké době a že k velkým architektům, jakým byl Karel Hubáček, přibývají noví nadějní tvůrci. Velkou radost mám také ze stále kvalitnějších veřejných staveb a zodpovědného přístupu investorů k ekologickým otázkám,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Zdroj: Jan Mikulička, odborný zaměstnanec vztahů s veřejností / jan.mikulicka@kraj-lbc.cz