Sálem opuštěného motorestu bude znovu znít hudba, Doksy tu postaví i byt

Sálem opuštěného motorestu bude znovu znít hudba, Doksy tu postaví i byty

Do bývalého motorestu v Zámecké ulici v Doksech by se mohl za půl roku zase vrátit společenský život. Zdejší sál je největší ve městě – hostil bezpočet plesů, schůzí i besídek. Druhou z budov bývalého ubytovacího zařízení, která je se sálem propojená chodbou, město přestaví na bezbariérové byty.

„V minulosti to bylo zemědělské družstvo. Jedna budova je dvoupodlažní, původně sloužila jako kanceláře. Druhá – čtvercová – má jedno podlaží a bývala zde jídelna. Tam se nachází společenský sál,“ popisuje starostka Doks Eva Burešová.

Minimálně tři roky zejí obě budovy prázdnotou. Než je v roce 2019 město koupilo od soukromé společnosti, patřil sál s pivnicí štamgastům a větší z budov obývali sociálně slabí. Podle Burešové se tudy děti bály chodit do školy, na okolí ubytovny si stěžovali i místní.

„Žili tam lidé, kteří v Doksech nepobývali dlouho. Většina z nich tu neměla trvalý pobyt ani vztah k městu. Potýkali se se sociálními problémy, bujelo tu záškoláctví, kriminalita, hůře se začleňovali do komunity,“ dodává starostka.

Celý článek najdete ZDE >>

Zdroj: https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/doksy-motorest-zivot-sal-byty.A220919_122833_liberec-zpravy_jape