Liberec nesehnal pro zchátralý zámeček v Machníně kupce, zvažuje využití pro Městské lesy

Liberci se nepodařilo najít kupce pro zchátralý zámeček ve čtvrti Machnín, v němž bývalo za minulého režimu vyhlášené dětské oční sanatorium. Radnice zvažuje využití areálu pro svoji příspěvkovou organizaci Městské lesy. ČTK o tom dnes informoval náměstek primátora pro ekonomiku Zbyněk Karban (ANO).

Zámeček známý i pod názvem Kleinertova vila býval honosným sídlem zasazeným do udržovaného lesoparku, dnes je v dezolátním stavu a dlouhodobě do něj zatéká. Město vlastnilo areál do roku 1999, kdy prodalo zámeček společně s domkem správce a strážní věží na ploše bezmála 500 metrů čtverečních a nechalo si jen okolní pozemky, zhruba tři hektary. Plán několika libereckých lékařů, kteří se zavázali k vybudování moderního sanatoria, ale zkrachoval.

Zpátky získal Liberec zámeček a další budovy před třemi lety, využití ale pro něj neměl, a nabídl ho proto k prodeji. Za polorozpadlý areál situovaný u silnice z Chrastavy do Kryštofova údolí chtěla radnice alespoň 20 milionů korun. “Prodat se nepodařil, už to ani nezkoušíme. Jednali jsme s některými zájemci i napřímo, ale ukázalo se, že to není v tuto chvíli prodejné,” řekl Karban.

Celý článek najdete ZDE >>>

Zdroj: čtk, Genus.cz