Skokanské můstky u areálu bývalých Libereckých výstavních trhů (LVT) v Liberci jsou na prodej

Liberec – Areál bývalých Libereckých výstavních trhů (LVT) u Masarykovy třídy v Liberci se prudce mění. V místech někdejšího amfiteátru rychlým tempem vyrůstá nová zástavba a nyní vše směřuje k tomu, že zmizí i bývalý skokanský můstek na sousedním pozemku. Chátrající areál je na prodej. Na jeho místě může vyrůst třeba hotel, objekt s ordinacemi či kancelářemi nebo sportovní hala.

„V rámci územního plánu lze na ploše stavět hotel, penzion, hostel do maximální kapacity 50 lůžek. Dále integrované jídelny, bufety, restaurace, kanceláře a zdravotnická zařízení (ordinace). Zbylá část pozemku je vedena jako areál sportovišť,“ popisuje v nabídce realitní kancelář, která zprostředkovává prodej rozsáhlého areálu o rozloze 2340 metrů čtverečních.

Celý článek najdete ZDE >>>.

Zdroj: liberecky.deník.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor fotografie: Stenyk (pořízeno 4. 10. 2008)

 

Roku 1957 byl vystavěn historicky první liberecký můstek. Nebylo to však na Ještědu, jak by mnozí předpokládali. Můstek K 30 byl vybudován blízko univerzity, v městské čtvrti jménem Kristiánov. Později zde přibyl ještě jeden menší můstek K 20. K vidění zde však bylo pouze v 70. a 80. letech několik mládežnických a studentských závodů.

Zdroj: skoky.net