Září bude v Liberci patřit start-upům: Klíčová je možnost ověřit si své nápady s mentory

V Liberci se chystá intenzivní podpora rozvoje start-upů. V polovině září zde proběhnou dvě klíčové akce letošního roku, do kterých se mohou zapojit zájemci z řad studentů nebo zaměstnanců či podnikatelů. ČSOB přináší do Liberce svůj oblíbený Validation Camp, startuje zároveň program VÝKOP podnikatelského inkubátoru Lipo.ink.

Validation Camp, organizovaný akcelerátorem Start it @ČSOB, je určený pro nadějné studenty a mladé podnikatele, kteří chtějí rozvinout své podnikatelské nápady nebo se přidat k zajímavým projektům. Tento intenzivní víkendový program se zaměřuje na vyvarování se nejčastějším chybám v začátcích, především v oblasti ověření si nápadu ještě před větší časovou a finanční investicí. „Účastníci si s podporou mentorů vytvoří základní business model, naučí se, jak vést rozhovory se zákazníky a testují jednoduchý prototyp. Cílem programu je přispět k lepší edukaci v oblasti podnikavosti, zvýšit úspěšnost studentských projektů a tím i množství kvalitních inovací pro budoucí Česko,“ říká Zuzana Paulovics z ČSOB. Účast na Validation Campu je zdarma a studenti mohou navíc od ČSOB získat až 20 000 Kč na validaci koupěschopné poptávky.

Na druhé straně se program VÝKOP, vyvinutý inkubátorem Lipo.ink, zaměřuje na osoby již etablované v pracovním prostředí nebo podnikání. Program VÝKOP nabízí možnost lidem, kteří mají svůj nápad, nebo mají zkušenosti v oblasti obchodu, technologií nebo marketingu. Ve VÝKOPU dostanou možnost konzultovat nové příležitosti s odborníky a na konci získat pro svůj projekt počáteční investici. „Jsme nadšeni, že se na podpoře lokálního podnikání a startupů v našem regionu podílí také ČSOB. Věříme, že partnerstvím našich unikátních programů můžeme vytvořit silnou platformu pro rozvoj inovativních nápadů a přispět k ekonomickému růstu,” uvedl Philipp Roden, zakladatel a ředitel společnosti Lipo.ink.

Klíčovým bodem obou programů je především konzultace a možnost ověřit si své nápady s mentory, kteří mají s podnikáním a rozvojem start-upů mnohaleté zkušenosti. Validation Camp poběží v pátek a sobotu 15.-16. září a studenti se na něj mohou registrovat na adrese https://bit.ly/ValidationCampLiberec. Program VÝKOP je tříměsíční intenzivní kurz, první setkání je naplánováno na 14. září. Zájemci se do něj stále mohou zapsat na adrese https://lipo.ink/cs/vykop.

ČSOB, přední česká banka, a Lipo.ink, inovativní podnikatelský inkubátor, navázaly vzájemnou spolupráci, aby posílily podporu místním startupům a podnikatelům. Partnerství představuje významný krok směrem k rozvoji inovativního podnikání v regionu.

Lipo.ink – Liberecký podnikatelský inkubátor byl zřízen na konci roku 2017 jako služba jeho obyvatelům a je součástí ARR – Agentury regionálního rozvoje, s.r.o. Jeho posláním je podpořit vznik a rozvoj inovativních firem v kraji a podpořit budoucí blahobyt Libereckého kraje. Činí tak přes řadu aktivit – především přes business poradenství na špičkové úrovni. www.lipo.ink

ARR s. r.o., je krajskou společností, jejímž cílem je expertní podpora rozvojovým záměrům a projektům kraje, jeho obyvatelům a podnikatelům. www.arr-nisa.cz

Zdroj: TZ Lipo.ink/Marek Roll