Definitivní konec. V Jablonci se bourá bývalé sídlo slavného pánského spolku Schlaraffia

V Jablonci nad Nisou se opět bourá bývalé sídlo celosvětového pánského spolku Schlaraffia, jehož demolici na jaře zastavila policie. Nyní je ale již demoliční výměr platný, uvedla MfD . „Povolení nabylo právní moci, může se tedy bourat. Vše je právně v pořádku,” uvedla pro deník mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

V polovině května město tvrdilo, že sice majitel zámečku, firma MalinaSafety, měla povolení, avšak nenabylo právní moci, jelikož se radnice proti němu odvolala. Věc řešila i policie, jež ji vyhodnotila jako přestupek proti stavebnímu zákonu. Rozhodnout tak musel krajský úřad, který nejprve čekal, jak ministerstvo kultury posoudí opětovný návrh Jablonce na prohlášení stavby nemovitou kulturní památkou.

„To poté návrh již podruhé zamítlo. Odbor územního plánování a stavebního řádu proto následně dne 23. 10. 2019 vydal rozhodnutí, kterým zamítl také odvolání města. Rozhodnutí o povolení odstranění stavby je tak pravomocné a vlastník stavby je oprávněn ji odstranit,” uvedl pro deník mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Celý článek zde >>>

Zdroj: Liberecké zprávy