Logicor pokračuje v expanzi na českém trhu. Nedaleko Turnova získal brownfield o rozloze zhruba 100 tisíc čtverečních metrů

Společnost Logicor, která je předním majitelem, provozovatelem a developerem logistických nemovitostí v Evropě, získala v České republice brownfield o rozloze zhruba 100 tisíc čtverečních metrů. Touto akvizicí posiluje svou pozici na klíčovém trhu industriálních nemovitostí a téměř zdvojnásobí své tamější portfolio.

Areál se nachází dva kilometry od Turnova, na území obce Příšovice. Strategická lokalita asi 30 minut jízdy autem od Prahy je u rušné dopravní křižovatky, která spojuje Mladou Boleslav, Liberec a Jičín, a nabízí přímé napojení na dálnici D10, jež vede z Prahy k hranicím s Polskem a s Německem.

Logicor se zavázal spolupracovat s obcí Příšovice a místní komunitou na redevelopmentu území tak, aby zde vznikly moderní nemovitosti splňující kritéria ESG. Díky tomu bude Logicor realizovat v rámci výstavby řadu dlouhodobě udržitelných opatření a podílí se na budování cyklostezky a na opravách místní dopravní komunikace.

„Jako dlouhodobého vlastníka a stavitele nás velmi těší, že jsme získali brownfield v tak skvělé lokalitě. Těšíme se na jeho obnovu, na zlepšení okolí a na podporu podnikání na Turnovsku,“ říká Pavel Rufert, ředitel Logicor Česká republika. „Nový areál společnosti Logicor, jehož výstavba by měla být dokončena v první čtvrtletí roku 2024, nabídne v zavedené průmyslové oblasti zákazníkům moderní udržitelné nemovitosti. Nájemci budou těžit z jejich umístění ve vyhledávané lokalitě podél dálnice D10, odkud budou mít přístup k rušné dopravní křižovatce a k železniční vlečce.“

Logicor působí v České republice od roku 2017 a v současné době zde spravuje 110 tisíc čtverečních metrů kvalitních komerčních prostor.

Zdroj: Ekonom Logistika