Celnice u biatlonového ráje jde do dražby, Harrachov dá peníze na můstky

Na svou historicky první elektronickou dražbu nemovitostí se chystá město Harrachov. V aukci, které se mohou účastnit i zájemci ze zahraničí, chce prodat opuštěnou budovu bývalé celnice na hraničním přechodu Harrachov – Jakuszyce.

Bývalá celnice / Harrachov

Za areál o rozloze devět tisíc metrů čtverečních chce město získat minimálně 59,7 milionu korun.

Harrachov přitom doufá, že výsledná cena bude mnohem vyšší, protože celnice je jen několik stovek metrů od nejmodernějšího evropského lyžařského, biatlonového a cyklotrialového stadionu Polana Jakuszyce na polské straně hranice.

„Stejně tak tam může být nějaká restaurace, drobná provozovna obchodu, prostě vše, co souvisí s občanskou vybaveností. Určitou výhodou tohoto areálu je i fakt, že Harrachov dnes nenabízí žádné volné pozemky, na kterých by se dalo stavět, a objektů, místo kterých by bylo možné postavit nové hotely nebo apartmány už ve městě mnoho není,“ uvedl místostarosta Harrachova Tomáš Vašíček.

Podle něj už město jednalo se Stavebním úřadem v Tanvaldě i s vedením Krkonošského národního parku a nic obecně nenasvědčuje tomu, že by nebyla možná i případná změna územního plánu co se týká navýšení počtu podlaží, celkové výšky budoucího objektu nebo podílu maximálně zastavěné plochy.

Při posuzování se ale vždy bude vycházet z konkrétního projektu, ke kterému se město vyjádří. Aukce má začít na webových stránkách internetove-drazby.cz 29. července a skončit 2. srpna. Minimální příhoz je 100 tisíc korun.

Celý článek: https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/harrachov-celnice-hotel-restaurace-biatlon-drazba.A220727_113402_liberec-zpravy_jape

Zdroj: iDnes.cz, Autor: Jana Pavlíčková