Jabloneckého výrobce sirupů Kitl stála obnova Vratislavické kyselky sto milionů korun

Bezmála sto milionů korun investoval jablonecký výrobce sirupů, medicinálních vín a medovin Kitl do obnovy zchátralého areálu Vratislavické kyselky, který získal v roce 2018. Poprvé po letech ji mohli lidé ochutnat na Dni Vratislavické kyselky, kterým si firma připomněla 160 let od objevení pramene.

Historie Vratislavické kyselky sahá do roku 1862, kdy pramen objevil náhodou Karl Skollaude při hloubení studny pro bělírnu látek. Podle hydrogeologa Tomáše Vylity je místní kyselka kvalitní a chutnou středně mineralizovanou vodou. „Je tam trošku sulfátů, trošku hořčíku, jsou to vody vysoce proplyněné,”  řekl majitel společnosti a Podnikatel roku 2020 v Libereckém kraji Jan Vokurka. Díky přirozenému obsahu oxidu uhličitého nemusí být minerálka na rozdíl od většiny minerálních vod na českém trhu uměle dosycena. 

Celý článek najdete zde: https://liberecka.drbna.cz/z-kraje/jablonecko/30226-jabloneckeho-vyrobce-sirupu-kitl-stala-obnova-vratislavicke-kyselky-sto-milionu-lide-ji-po-letech-ochutnali-pri-slavnostnim-dni.html?utm_source=copy

Zdroj: https://liberecka.drbna.cz/