VIZE a REALITA, Radim Kousal, výrazný spolutvůrce tváře moderního Liberce, bilancuje s Richardem Černým v liberecké knihovně

Výstava uspořádaná k významnému životnímu jubileu architekta Radima Kousala, o jeho pracovním partnerství s Richardem Černým a činnosti ateliéru SIADESIGN Liberec, měla mít původně premiéru již v červnu, kdy Kousal oslavil sedmdesátiny. Kvůli pandemii vernisáž nakonec proběhla až minulý čtvrtek, těsně před vlnou dalších restrikcí. VIZE a REALITA bude (resp. má být) v knihovně v rámci výpůjční doby otevřená do 15. prosince, ale celá je koncipována tak, aby se jí případné koronavirové restrikce dotkly co nejméně.

Radim Kousal

Málokterá výstava v Krajské vědecké knihovně Liberec obsadí dvě patra a zároveň zdánlivě nabídne méně exponátů. To jí ale rozhodně neubírá na zajímavosti, protože napsat „zdánlivě“ je na místě. Jádrem klasické části výstavy jsou sice „jen“ velkoformátové fotografie mladé básnířky a fotografky Zuzany Lazarové, zobrazující z různých úhlů tři Kousalovy a Černého liberecké projekty, Forum, knihovnu a nedávno dostavěný bytový komplex na Masarykově třídě, bohatý výběr z dalších 420 vizí a pěti desítek projektů zrealizovaných za 23 let spolupráce architektů Kousala, Černého a jejich studia SIADESIGN Liberec, vám však nabídnou dvě videa a výpravný katalog. Autorem videí je Michal Jánoš, další mladý tvůrce podepsaný pod výstavním projektem VIZE a REALITA.

Celý článek >>>

Zdroj: Genus.cz