Bývalé Wolkerovo sanatorium je na prodej. Cenovka tajemné lesní vily je čtyřiadvacet milionů

Po dlouhých letech chátrání se kolem Lesní vily na svazích pod Výšinou něco děje. Objevila se v nabídce prodeje realit. Cena je stanovena na čtyřiadvacet milionů korun. Bývalé Wolkerovo sanatorium je od devadesátých let prázdné a čeká na rekonstrukci a nové využití.

Foto: Databáze BF LK

Lesní vila se v nabídce objevila teprve před pár dny. „Jedná se o nádherný pozemkový areál, který je umístěn ve svahu s terasovitým odskokem. V horní části jsou další dva domy, které sloužily pro zaměstnance,“ uvádí realitní makléř Tomáš Chrástil.

Objekt má i rozsáhlý pozemek, celkem jde o více než osm tisíc čtverečních metrů. „Všechny objekty v areálu jsou před kompletní rekonstrukcí,“ dodal makléř.

Objekt z počátku dvacátého století si nechal postavit liberecký továrník Heinrich Liebieg podle návrhu architekta Jakoba Schmeissnera. Původně šlo o letní sídlo rodiny. Liebieg vilu odkázal svým opatrovnictví a po jeho smrti připadla městu. Od roku 1920 tu byla zotavovna, během války pak župní školící středisko NSDAP. Po válce tu vzniklo plicní sanatorium, později zde byla dětská psychiatrie. 

Celý článek najdete ZDE >>>

Zdroj článku: Liberecká DRBNA

Objekt v databázi BF Libereckého kraje:
https://investujpodjestedem.cz/lokality/wolkerovo-sanatorium/

Inzerát na Sreality.cz:

https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/vila/liberec-liberec-xv-stary-harcov-wolkerova/3056282460#img=0&fullscreen=false