Jak vést projekty spolufinancované z fondů EU a vyhnout se chybám?

Pět nových dílů podcastů ze série Evropské fondy v období 2021-2027 připravilo Ministerstvo pro místní rozvoj pro zájemce o evropské dotace. Nové epizody jsou zaměřeny prakticky. Nabízejí posluchačům užitečné informace a rady, jak úspěšně vést projekt spolufinancovaný z fondů EU, jak se vyhnout chybám, které by mohly vést ke zkrácení dotace, nebo jak se projekty hodnotí.

„Další díly představí několik oblastí, které pomohou s realizací projektů, ať už se jedná o projektové řízení a s ním spojenou dokumentaci, řízení rizik nebo nastavení termínů nebo tipy na úspěšné finanční řízení projektu,“ přiblížila díly Daniela Grabmüllerová, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Ministerstva pro místní rozvoj. „Nezapomněli jsme ani na evaluaci projektů nebo velké a příjemci často zmiňované téma auditů – na co si dát pozor a jak předejít krácení dotace,“ dodala Grabmüllerová.

Prvních jedenáct dílů podcastů představilo jednotlivé operační programy, které budou moci čeští žadatelé využít pro spolufinancování svých projektových záměrů v období 2021-2027. Nové díly posluchače seznámí více prakticky, jak jednotlivé procesy fungují, k čemu vlastně slouží, nebo na co si je potřeba v průběhu realizace a po ní dávat pozor.

Poslechněte si i další díly podcastů stránkách DotaceEU.cz/Podcasty nebo na platformách SpotifyApple Podcasts a Google Podcasts.

Zdroj: MMR ČR