Vratislavická kyselka otevřela po letech své brány návštěvníkům

Do Vratislavic nad Nisou během soboty 12. června mířily kroky desítek lidí, aby si užili akci Kitl v Kyselce. Ta spočívala ve slavnostním zahájení provozu areálu Vratislavická kyselka.

Koupil ho zakladatel a majitel jablonecké společnosti Kitl Jan Vokurka, když se rozhlížel po novém působišti. „Je v tom určitá symbolika. Protože i areál má svou historii a pro Vratislavice je doslova symbolem,“ sdělil tehdy podnikatel.

Zdroj: Kitl.cz

Nahlédnout do útrob zrekonstruovaných výrobních prostor tak mohli zvědaví návštěvníci. Na příznivce historie zase čekala přednášku o vývoji místního „zámečku“. „Až si na to areál vydělá, dojde i na opravy ikonického zámečku,“ přiblížil plány Jan Vokurka. Nechyběl pestrý kulturní program a občerstvení. Usměvavá obsluha nabízela trhané maso v bulce, klobásy z grilu, tradiční americký hot dog či mexickou placku se sýrem. Zahnat žízeň pomohly domácí limonády a koktejly. Děti obsadily stánek s ledovou tříští a parno zaháněly s pomocí zmrzliny. Herec Miloň Čepelka ze Žižkovského divadla Járy Cimrmana na pódiu slavnostně pokřtil letní Kitl novinku, kterou se stal Syrob jahodový s dužinou. „Hlavně ať chutnáš, jahodo s dužninou,“ podotkl herec.
Celý článek najdete ZDE >>>

Zdroj: https://liberecky.denik.cz/, www.kitl.cz

Další informace:

https://www.kitl.cz/vratislavicka-kyselka/kitl-v-kyselce/

https://www.kitl.cz/magazin/novinky/vratislavicka-kyselka-je-nove-soucasti-kitl/

Zdroj podcastu: Český rozhlas Dvojka