Autonomní mobilita a C-ITS na veletrhu URBIS SMART CITY FAIR

Od 2. do 4. 6. proběhne Veletrh chytrých řešení pro obce a města URBIS SMART CITY FAIR. Vzhledem k aktuální situaci proběhnou jak veletrh, tak konference online. Součástí akce je i vyvrcholení projektu C-Roads, na kterém se představí výsledky pětiletého vývoje jednotného evropského systému C-ITS – kooperativních inteligentních dopravních systémů. Vzhledem k provázanosti C-ITS a autonomních vozidel je v programu zařazen i diskuzní blok na téma autonomní mobility. Všechny části programu včetně praktických ukázek C-ITS v brněnském provozu, vystoupení řečníků i expozice účastníků a partnerů projektu C-Roads budou dostupné ve virtuální veletržní platformě.

C-Roads

Projekt C-Roads je zařazen do programu na čtvrtek 3. června a pátek 4. června. Čtvrteční program je označen jako národní. V tento den proběhnou ukázky provozu C-ITS v ulicích města Brna a národní část konference, která se bude mimo jiné věnovat zvýšení bezpečnosti provozu na železničních přejezdech při instalaci systémů C-ITS. Na pátek je připravena mezinárodní část konference a opět ukázky provozu C-ITS v brněnských ulicích. C-Roads je projekt evropského významu a zejména v pátečním programu se předpokládá účast předních odborníků na problematiku C-ITS. Ve všech částech konference bude možné klást účastníkům dotazy, které budou položeny prostřednictvím moderátora.

Autonomní mobilita

Panelová diskuze zaměřená na autonomní mobilitu je na programu ve čtvrtek. Její účastníci by se měli zaměřit především na legislativu umožňující provoz autonomních vozidel a další související aspekty včetně C-ITS systémů jako zdroje informací pro autonomní vozidla. V rámci spolupráce s Centrem dopravního výzkumu, jednoho z partnerů veletrhu URBIS, bude také předveden autonomní autobus.

Celého programu týkajícího se C-ITS, projektu C-Roads a autonomní mobility je možné se zúčastnit jako návštěvník za jednotné vstupné 250 korun. Tato vstupenka platí po celé tři dny. V případě zájmu je ještě otevřená možnost aktivní účasti v panelové diskuzi nebo partnerství některého z uvedených programů.

Více informaci najdete na:

www.smartcityfair.cz, www.c-roads.cz, www.saferoads.today

Kontakty

Aktuality

Program konference

Informace o přípravě veletrhu: https://brno2050.cz/urbis-smart-city-fair-se-pripravuje-v-hybridni-i-virtualni-podobe/