Do Soutěže Karla Hubáčka se přihlásilo 30 stavebních projektů. Hlasování veřejnosti začne 1. dubna

Rovné tři desítky staveb, rekonstrukcí či vybudovaných veřejných prostranství budou soupeřit o tituly v již 17. ročníku Soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje 2021. Záštitu nad architektonickou soutěží převzali hejtman kraje Martin Půta a člen rady pro řízení resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování Jiří Ulvr.

Jednou ze soutěžích realizací je i nová mateřská šklka v Hejnicích. Všechny staby na www.stavbaroku.lk

I když je letošní ročník poznamenaný nejistou situací a starostmi kolem pandemie, navíc je mezi minulým a aktuálním ročníkem kvůli koordinaci s celostátní soutěží kratší časové rozmezí, přihlášené projekty jsou opět velmi zajímavé a často představují originální architektonická a stavební řešení.

Stavby, rekonstrukce a vybudovaná veřejná prostranství budou usilovat nejen o hlavní titul Cena Karla Hubáčka, nazvané od roku 2019 podle světoznámého architekta, ale také o přízeň veřejnosti. „Aktuálně zpracováváme texty a fotografie dodané přihlašovateli a od 1. dubna je možné všechny kandidáty zhlédnout na webových stránkách stavbaroku.lk, kde bude také spuštěno hlasování pro veřejnost,“ vysvětluje organizátorka soutěže Petra Handlířová z Agentury pro regionální rozvoj Libereckého kraje.

Hlasování podpoří také putovní výstava, která se objeví např. v Liberci, Jablonci či Turnově na veřejných místech a všechny přihlášené formou fotopanelů představí široké veřejnosti. Slavnostní vyhlášení pravděpodobně proběhne koncem května. Zda se ceny předají během galavečeru, bude ale záležet na aktuální bezpečnostní situaci.

Zdroj: ARR – Agentura regionálního rozvoje, Petra Handlířová