Areál slavných LVT čeká velká proměna, město ale napřed musí sehnat peníze

Zchátralý areál Libereckých výstavních trhů čeká proměna. Pokud se ovšem najdou dotace a město bude mít na povinnou finanční spoluúčast.

Foto: Liberecký deník

Téměř všechno, co dnes v areálu Libereckých výstavních trhů (LVT) na Masarykově třídě stojí, půjde k zemi. Jediným mementem bývalé slávy LVT bude hlavní vstup na výstaviště s navazující restaurací Kasino od architekta Svatopluka Technika.

Vstupním pavilonem v lehce funkcionalistickém stylu kdysi procházely stovky tisíc lidí. Dnes se tam prohání hlavně vítr. Výstavní veletrhy, které proslavily Liberec po celé republice, jsou dávno minulostí. I proto přišla Kancelář architektury města s návrhem dožilé objekty zbourat a nahradit je novými. Jen architektonicky cenný Technikův pavilon z roku 1946 zůstane.

„Navrhujeme obnovu tohoto objektu se změnou dispozice. Mělo by tam být velkokapacitní sociální zázemí, prostor pro administrativu, skladovací prostory a také provoz občerstvení v široké škále od jednoduchých forem samoobslužných automatů v návaznosti na infopoint až k provozu kavárny či malé restaurace,“ uvedl hlavní architekt města Jiří Janďourek.

Celý článek najdete ZDE >>>

Zdroj: iDnes.cz