CzechInvest pořádá webináře Investice v obcích a městech 2021

Města i obce letos čelí nebývalé výzvě.  Vyrovnávají se s dopady koronavirové pandemie a daňových úprav do obecních rozpočtů, ve kterých chybí prostředky na plánované projekty. To dokládá i průzkum agentury CzechInvest, kterého se zúčastnilo 46 obcí s pověřeným obecním úřadem. Až 83 % dotazovaných starostů v něm uvedlo, že plánují omezit plánované investice, a to zejména v oblastech technické a sociální infrastruktury a kultury.

Agentura CzechInvest proto pořádá dva webináře s názvem Investice v obcích a městech 2021, které se uskuteční 2. a 16. března 2021. V nich chce zástupcům měst a obcí podat aktuální informace ohledně financování investičních projektů a rozvoje podnikatelského prostředí v obcích.

Webináře proběhnou za účasti zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva pro místní rozvoj. Ti zájemce seznámí s novinkami a aktuálními možnosti finanční podpory na regeneraci brownfieldů nebo na budování a rozvoj podnikatelských parků a průmyslových zón. Pozornost bude věnována také spolupráci veřejného a soukromého sektoru formou PPP projektů (Public Private Partnership) a jejich fungování v českých obcích a městech.

Akce Investice v obcích a městech 2021 je pro účastníky po předchozí registraci zdarma. Dva dny před konáním akce zašleme přihlášeným odkaz, pomocí kterého se kliknutím připojí na webinář.

Zájemci se mohou na webinář přihlásit ve dvou termínech podle krajů (viz tabulka níže).

Program setkání naleznete v příloze.

TermínKrajeRegistrace
2. března 2021, 9:00–11:30Pro zástupce měst a obcí z Olomouckého, Moravskoslezského, Jihomoravského, Zlínského kraje a Kraje VysočinaZDE
16. března 2021, 9:00–11:30Pro zástupce měst a obcí z Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královehradeckého, Jihočeského, Plzeňského, Středočeského kraje a PrahyZDE

Poz. Pokud vám nebude vyhovovat datum setkání, je možné přihlásit se i na druhou variantu.

Zdroj: CzechInvest