Dotace na nemovitosti

Možností, jak získat podporu na úpravu nemovitostí je mnoho. Zrekonstrujte brownfield, zateplete budovy či vyměňte stará okna.

Dotovány mohou být například i projekty zaměřené na rekonstrukci nemovitostí, které mají sloužit jako výrobní haly. Dotaci je možné získat také na nemovitosti sloužící pro výzkum a vývoj či pro firemní školicí střediska.

Dotace na podnikatelské nemovitosti jsou rozdělovány především z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK).

Programy

  • otevřený do 31. 8. 2020 Úspory energie Dotační program se zaměřuje na snížení energetické náročnosti průmyslových areálů i jednotlivých budov.
  • připravuje se začátek 1. 7. 2020 ICT a SS – datová centra Cílem programu je podpořit budování datových center.
  • připravuje se začátek 29. 9. 2020 Inovace Získejte dotace z EU na pořízení nových výrobních strojů určených k zahájení výroby inovovaných produktů či odstartování nových výrobních procesů.
  • připravuje se začátek 30. 6. 2020 Nemovitosti Program pro malé a střední podnikatele, kteří plánují rekonstrukce podnikatelských prostor.
  • připravuje se začátek 21. 8. 2020 Potenciál Podpora je určena na zkvalitnění a vybavení podnikového zázemí pro průmyslový výzkum a vývoj.

Harmonogram výzev 2020