O portálu Investuj pod Ještědem na stránkách Libereckého kraje

Zájemcům je k dispozici nový portál Libereckého kraje s názvem Investuj pod Ještědem. Jeho hlavním tématem jsou investiční příležitosti v celém kraji. Nosným obsahem je databáze brownfields, která již existuje od roku 2007, a tímto získala novou vizuální podobu. Rovněž jsou na tomto portálu umístěny informace o lokalitách greenfields, které Liberecký kraj eviduje na svém území. Portál sleduje jednoduchost a funkčnost.

Vedle obou databází obsahuje informace o seminářích, dotačních zdrojích na revitalizaci brownfields a složku aktualit, která je významnou součástí tohoto portálu. Zde se objevují významné akce i mimo kraj, novinky k dotacím aj. z různých informačních zdrojů.

„Vytvořili jsme vhodnější podobu webu pro téma brownfieldů, kterému se věnujeme již několik let. Cílem nového portálu je zlepšení vyhledávání těchto lokalit při využití webového rozhraní. Současně zde chceme sledovat další aktuální témata,“ uvedla Radka Loučková Kotasová, členka rady kraje za resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Databáze brownfields obsahuje různé kategorie třídění podle typu lokality, průmyslové objekty, občanská vybavenost a další. Databáze sleduje i kategorii „prodej“ a „pronájem“, což bude určitě zajímavější nástroj pro investory, kteří hledají umístění pro realizaci svých záměrů. „Věřím, že tento nový prostor podpoří revitalizaci dalších objektů v kraji, kterých za dobu existence databáze brownfields eviduje Liberecký kraj již padesát čtyři,“ dodala Loučková Kotasová.

Některé z revitalizovaných lokalit jsou prezentovány formou výstav panelů, které lze shlédnout v elektronické podobě i na tomto portálu viz https://investujpodjestedem.cz/vystavy/

 

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
485226324 / 602684299